Telefon
Çalışma Saatleri
Hafta İçi: 08:30 - 18:00
English
ÇEDFEM MÜHENDİSLİK
» » Maliyetlerimizin Ne Kadarı Enerji?

Maliyetlerimizin Ne Kadarı Enerji?

Maliyetleri oluşturan en önemli kalemlerden birisi kuşkusuz enerji maliyetleridir. Peki biz maliyetlerin Azaltılması bu kadar önemli iken enerji maliyetlerine ne kadar önem veriyoruz. Bilgi ve fiziksel koşullar olarak ne durumdayız?

Gelişen piyasa koşullarında karlılığı artırmak için en önemli etkenin üretim maliyetlerini düşürmek olduğunu göstermektedir. Üretim maliyetleri içerisinde enerji maliyetleri önemli bir yekün teşkil etmektedir. Enerji üretimi için doğaya verilen zararları da unutmamak gerekir. Bu kapsamda enerji verimliliği adına yapılan çalışmalar direk üretim maliyetlerinin düşmesine neden olmaktadır. Ancak burada kuruluşlar bilinç eksikliği, üretim alanındaki fiziki eksiklikler, enerjiye etki eden çalışanlarda bilgi eksikliği gibi nedenlerden dolayı başarı sağlayamamaktadır.

Özellikle fiziki koşulların iyileştirilmesi ve çalışanlarda ki bilgi eksikliğinin giderilmesine yönelik çalışmalar önem kazanmaktadır. Kuruluşumuz bu alanda hizmet verdiği kuruluşlara yardımcı olmak amacıyla yetkinliğini artırmayı ilke edinmiştir. Bu ilke çerçevesinde de çalışanlarının yetkinliklerini Artırmaktadır. Bu kapsamda BUTEKOM tarafından düzenlenen uygulamalı “ ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMİ” ne katılım sağlanarak bu alanda uygulamalar ve son gelişmeler hakkında bilgi edinilmiştir.

Enerji verimliliği yasal mevzuatı, enerji yönetimi, ISO 50001 yönetim sistemleri hakkında verilen eğitimlerin yanı sıra uygulama laboratuvarında, aydınlatma sistemleri, buhar kazanı, pompa ve basınçlı sistemlerde yaşanan kayıplar uygulamalı olarak anlatılmıştır.





6-11-2017, 13:25 / Haberler

Yorum Ekleyiniz


ZDHC TIG Eğitimi Tamamlandı

20 May 2023 ,admin
Türkiye' de ilk defa düzenlenen ZDHC TIG...

ZDHC Kimyasal Yönetimi

30 Kas 2021 ,admin
ZDHC vakfı, tedarik zinciri boyunca ZDHC...

ZDHC Hava Emisyonları

10 Mar 2021 ,admin
ZDHC tarafından ocak 2021 de yayınlanan,...

Çedfem, hizmet verdiği

08 Şub 2021 ,admin
AB tarafından yayınlanan Greedeal  (Avrupa...

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile

04 Şub 2021 ,admin
Avrupa Birliği tarafından yayınlanan Avrupa...
up