Telefon
Çalışma Saatleri
Hafta İçi: 08:30 - 18:00
English
ÇEDFEM MÜHENDİSLİK
» » Marka Taahhütlerinde Süre Doluyor...

Marka Taahhütlerinde Süre Doluyor...

Giyim sektörünün önde gelen markaları, 2020 yılına kadar dünya çapındaki tedarik zincirlerinde, zararlı kimyasalların sıfır deşarjını sağlayacaklarına dair taahhüt vermişlerdi. Zamanın daralması ile markalar tedarikçi eğitim ve denetim çalışmalarına hız verdiler.

Markaların taahhütlerini yerine getirebilmeleri için tedarik zincirindeki tüm aktörlerin üretim süreçlerinde MRSL (Üretimde Kısıtlanmış Madde Listesi) ile belirlenen kimyasalları, belirlenen limitler dahilinde kullanmalarını ya da tamimiyle üretimlerinden çıkarmalarını sağlamaları gerekiyor.

Son olarak Nike ve PVH (Tommy Hilfiger - Calvin Klein) tedarikçilerini bilgilendirmek için “Kimyasal Yönetimi ve Sosyal Uygunluk” eğitimi düzenledi. 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen programda, tekstil sektöründe daha çevreci kimyasallar kullanılması adına atılan adımlar, bu alanda oluşturulan girişimler ve sosyal uygunluk prosedürleri masaya yatırıldı.

Şirket Müdürümüz Hüsamettin ÇOBAN’ın “Kimyasal Yönetimi” konusunda verdiği eğitimde, zararlı yasaklı kimyasallara ilişkin uluslararası kuruluşlar, kuruluşların ve markaların beklentileri ile yasaklı / kısıtlı kimyasal listeleri ve boyahaneler gibi ağır kimyasal kullanımı olan tesislerde, kimyasalların nasıl yönetilebileceği konuları masaya yatırıldı. 2 oturum halinde düzenlenen eğitimin konu başlıkları şöyleydi:

1. Oturum Konu Başlıkları:
2. Oturum Konu Başlıkları:
  • AFIRM – RSL
  • SAC – HIGG
  • ZDHC – Gateway, Clean Chain, MRSL
  • Kimyasal Risk Değerlendirmesi
  • Kimyasal Satın Alma Süreçleri
  • Kimyasalların Etiketlenmesi
  • Genel Sağlık Güvenlik Bilgileri
Nike ve PVH’in Türkiye ve Mısır’da bulunan tedarikçilerinden yaklaşık 60 kişinin katılımı ile gerçekleşen eğitim Nike Sosyal Uygunluk Direktörü Caner SOYTAŞ’ın teşekkür ve plaket merasimi ile sonlandırıldı.

Kimyasal Yönetimi ve Sosyal UygunlukKimyasal Yönetimi ve Sosyal Uygunluk 2

29-11-2018, 11:41 / Haberler

Yorum Ekleyiniz


ZDHC TIG Eğitimi Tamamlandı

20 May 2023 ,admin
Türkiye' de ilk defa düzenlenen ZDHC TIG...

ZDHC Kimyasal Yönetimi

30 Kas 2021 ,admin
ZDHC vakfı, tedarik zinciri boyunca ZDHC...

ZDHC Hava Emisyonları

10 Mar 2021 ,admin
ZDHC tarafından ocak 2021 de yayınlanan,...

Çedfem, hizmet verdiği

08 Şub 2021 ,admin
AB tarafından yayınlanan Greedeal  (Avrupa...

Avrupa Yeşil Mutabakatı ile

04 Şub 2021 ,admin
Avrupa Birliği tarafından yayınlanan Avrupa...
up